Par

Sapunul de Alep, pentru un par sanatos

“Un adevăr trece prin trei etape.  Mai întâi este ridiculizat.
Apoi i se opune rezistenţă înverşunată.
Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înţeles”
Arthur Schopenhauer

sapun-alepDaca ai probleme cu parul este timpul sa te hotarasti sa nu mai folosesti samponuri despre care stim cu totii din ce sunt preparate, pentru ca acum exista alternative naturale pentru parul nostru, podoaba noastra capilara cu care ar trebui sa ne mandrim. Sapunurile manufacturale preparate din uleiuri vegetale pot inlocui cu succes samponurile, iar daca ai si probleme (caderea parului, matreata, par rar) nu ezita sa folosesti  Săpunul de Alep care pe langa   uleiurile vegetale de cocos si masline mai contine si ulei de Dafin. Uleiul de dafin este cel mai bun produs de pe piata in probleme ale parului si nu numai. More

Frumoasele noastre sapunuri handmade

“Nu iubesti o femeie pen­tru ca este fru­moasa, ci este fru­moasa pen­tru ca o iubesti tu”.

Octavian Paler

 

IMG_0788 - CopyNatura a fost dintodeauna si ramane leagănul sănătăţii si frumusetii, a starii de bine a noastra  oamenilor, aşa ca hai sa ne întoarcem la sânul ei pentru ca indepartarea de natura am vazut deja unde ne-a dus, sa ne intoarcem la tot ce este natural,  frumos si sanatos, la ingredientele ei minunate, daca la propriu nu putem mereu… Natura are toate resursele pentru un trai sanatos si echilibrat dupa cum spunea si Hipocrate parintele medicinii “Fa ca hrana ta sa-ti fie leacul si leacul tau, hrana.” More

Un ulei roz – chihlimbar: Rosa Mosqueta

“Gândeşte-te la toate lucrurile frumoase de lângă tine şi fii fericit” – Anne Frank

ulei-rosa-mosqueta-bio-virgin

Astazi am sa va propun un ulei exotic ce poate fi folosit simplu ca atare direct pe piele  sau in produse cosmetice ca ingredient de baza pentru probleme de genul : cicatrici de orice fel, acnee, vergeturi. Are o culoare minunata roz – chihlimbar ce aminteste de razele soarelui la care s-au copt macesele in locul insorit de unde provine acest arbust salbatic. Este extras din semintele trandafirului salbatic ce creste in America de sud ce sunt bogate in acizi grasi, carotenoide, fitosteroli, tanini… More

Dragostea mea untul de Macadamia

“Nu e frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie (ce-mi sta frumos)”

unt_macadamia3-500x500Recunosc, deşi îmi propun sa nu treaca o zi fara a-mi aplica o crema de protectie nu sunt campioană la capitolul hidratarea pielii. Apa intradevar beau multa, dar oare este suficient? Sigur ca nu! pielea trebuie hidratata si la suprafata pentru ai conferi protectie si hidratare. More

Un ingredient exotic pentru tine

“Pastreaza-ti increderea in toate lucrurile frumoase. In soarele ce a apus, in vara ce a trecut – Roy R. Gilson”

ulei-esential-lemn-trandafirUleiul esntial de lemn de trandafir

Daca-ti doresti cu adevarat un ulei mai rar ce te va incanta prin aroma sa exotica nu ezita si alege uleiul esential de Lemn de Trandafir. Pentru o seara mohorata de toamna ploioasa, este un balsam pentru suflet si simturi si-ti va aduce un pic de soare in inima, soarele in razele caruia s-a scaldat trandafirul pe alte meleaguri; pune cateva picaturi intr-un vaporizator sau candela si parfumeaza-ti camera.

Il poti folosi in cremele organice antirid si regenerante, pentru revitalizarea tenului, pentru un plus de elasticitate si luminozitate.

Iti poti face o masca naturala si luxurianta pentru parul usor degradat, daca adaugi in uleiul de argan cateva picaturi din acest ulei esential minunat, apoi aplici aceasta masca facuta la minut pe parul usor umezit cu 15 minute inainte de baie iar parul va avea o stralucire indelungata.

Aici poti gasi Ulei esential de Lemn de Trandafir

Untul de nuci de Macadamia

“Frumusetea nu se masoara prin volum. O singura floare pune in evidenta un copac mare. O singura stea confera armonie imensitatii cerului intunecat”

unt-macadamia-virginUntul de nuci de Macadamia este un unt exotic cu o textura delicata si un miros slab, dulceag, este un unt usor, non gras, culoarea fildesului si patrunde in piele cu usurinta.

Este un unt 100% natural si fara adausuri de ulei esential astfel poate fi folosit in siguranta de cei cu piele sensibila, femei insarcinate si copii.

Untul de nuci de Macadamia este potrivit oricarui tip de ten mai putin celui gras si oricarui anotimp. Este hidratant, mineralizant, emolient, antirid, intra cu usurinta in piele.
Recomandat

  •  in balsamuri si masti de par, hraneste parul care devine stralucitor
  •  creme pentru ten matur, antirid, contur de ochii
  • ca atare pentru fata si corp

Contine in mod natural: omega 3, omega 6, antioxidanti, minerale, grasimi mononesaturate si are o compozitie similara sebumului, de aceea este extrem de delicat.

Ofera o senzatie de catifelare suprema a pielii, se oxideaza foarte greu, oferind produselor un termen de valabilitate mare.

Aici gasiti unt de nuci de Macadamia

Masca-ulei pentru cresterea parului

Frumusetea este umbra lui Dumnezeu asupra universului. Gabriela Mistral

dafinIn urma cu cativa ani, am cunoscut pe cineva care avea mari probleme cu caderea parului (chiar a recurs la ras in cap si purtarea unei peruci). Ocupandu-ma cu studiul uleiurilor, mai concret proprietati si compozitie, am preparat aceasta masca ce s-a dovedit ulterior a fi miraculoasa. Prietena mea dupa ce a utilizat aceasta masca timp de 6 luni, inainte de fiecare spalare a renuntat la peruca si desi nu pot spune ca acum “pletele-i curg rau” ii este infinit mai bine pentru ca a scapat de complexul cheliei. Si acum dupa aproape doi ani mai foloseste masca cu ulei de dafin impotriva caderii parului, dar nu chiar inainte de fiecare spalare si se simte minunat; din nou feminina si frumoasa.

Mai trebuie sa adaug ca a folosit sapunul de alep (un sapun sampon) in loc de sampon si bineanteles ca-l foloseste incontinuare. Aici gasiti Săpunul de Alep  

Masca pentru cresterea parului are in compozitie: ulei de Dafin, ulei de cocos organic, ulei de avocado organic, ulei de masline, ulei esential de salvie.

Toate aceste ingrediente ajuta la cresterea parului, datorita compozitiei lor

Aici puteti gasi masca pentru cresterea paruluii

 

Uleiul de dafin

ulei_dafin_alep1

Uleiul de dafin este un produs unic, cu proprietati magice atat pentru intretinerea cat si pentru tratarea parului deteriorat si a caderii parului. De-asemenea este eficient pentru diverse boli de piele: psoriazis, eczeme, recomandat in multe tipuri de infectii datorita proprietatilor antibacteriene, antifungice, analgezice. Este obtinut prin presarea intre placi incalzite a frunzelor de dafin numai de la copaci maturi. Are o consistenta de de unt si o culoare minunata de un verde inchis, miros picant de dafin si se topeşte la aproximativ 35 ° C. More

Uleiul de Argan – Elixir al frumusetii

Nu trebuie să investeşti mult în cosmetice ca să îţi păstrezi frumuseţea, este suficient să ai câteva ingrediente naturale dar sa fie de calitate. Uleiul de argan, un adevărat elixir al frumuseţii ce se preteaza la toate tipurile de ten, este un ulei ce nu trebuie sa-ti lipseasca din casa fie si numai pentru faptul ca atunci cand nu ai alte cosmetice de ingrijire a fetei in casa, il poti folosi simplu ca atare.

More

6 beneficii ale uleiului de jojoba pentru par

Uleiul de jojoba este obtinut din fructele copacului de jojoba, copac vesnic verde care creste in zonele calde. Aproape jumatate din greutatea nucilor de jojoba este data de continutul de ulei. Uleiul de jojoba este, de fapt, o ceara vegetală obtinuta din semințele plantei de jojoba, lichida la temperatura camerei. Daca ai dubii in privinta autenticitatii uleiului de jojoba pe care-l ai, il poti pune la frigider si observa daca se intareste in totalitate. More