Este iarna, cum ne ingrijim picioare?

“In viata trebuie sa avem incredere. Mare incredere in noi dar si in ceilalti. Fara incredere traim degeaba si mereu vom fi chinuiti de indoieli”

Victor Duta

unnamedIarna suntem tentate sa nu punem asa mare accent pe  îngrijirea corectă a membrelor inferioare, si mai sunt si „captive” în încălţăminte; mare pacat, pentru ca si picioarele reflecta starea noastre de sanatate si frumusete.

Este important ca in orice anotimp de altfel, tratarea posibilelor probleme care pot apărea, precum micozele, crapaturile, aspectul de piele uscata si solzoasa, cu mare atenţie, şi cu produse specifice, precum Crema intens hidratanta, emolienta si nutritiva crema shea.
În sezonul rece, circulaţiei sangelui la nivelul membrelor inferioare este mai ingreunata datorita frigului si a imbracamintei, motiv pentru care vă recomand să interveniţi folosind ceea ce natura prin darnicia ei vă pune la îndemână.

Femeile resimt frigul mult mai puternic decât bărbaţii asa ca acesta este un motiv in plus sa dam atentie picioarelor noastre inainte ca totul să devină o problemă. Putem folosi pe langa creme sau in loc de creme unturi cu adevarat naturale, vegetale precum Untul de shea bio pur nerafinat sau untul de mango

Prin masaj, crema sau untul este absorbit imediat de piele, combinaţia de uleiuri esenţiale desfată simţurile, iar picioarele au parte de momentul lor de rasfat. Nu uitati sa folositi si piatra ponce pentru ca este ideală pentru eliminarea ţesuturilor moarte. Asigură-le nivelul optim de hidratare!

Sa nu uitam si de uleiurile esentiale; “esentele tari se tin in sticlute mici”, cam asa se spune, adaugati cateva picaturi de Ulei esential de Rozmarin  in untul de corp pe care-l folositi la masarea picioarelor. Daca inca nu le-ai descoperit e timpul sa o faci pentru ca sunt adevarate comori ale naturii cu mari beneficii pentru sanatate si de ce nu cu un mirios divin.

 

Related posts: