Un ulei esential exotic; Cuisoare

“Adevarata frumusete izvoraste din sublim si simplitate”. Voltaire

ulei-esential-cuisoareCuişoarele, cu gustul lor dulce-picant, foarte aromat, ce te duc cu gandul la climatul tropical în care cresc sunt bobocii florilor roz ai arborelui de cuişoare. Cuişoarele erau cunoscute si folosite cu 200 de ani inainte de Hristos de către curtenii chinezi pentru a avea o respiraţie proaspătă atunci când se adresau împăratui, pentru a nu-l ofensa, altfel putand fi chiar decapitati. Elixirul din cuisoare face ca totul sa se fluidifice, sa se dinamizeze, sa circule: un remediu in special pentru lipsa noastra de iubire fata de noi insine si pentru a disipa atitudinile extremiste, rigide, fie ele in bine ori rau.

In medicina ayurvedica, cuisoarele sunt folosite pentru tratarea problemelor respiratorii, febrei, racelilor si problemelor digestive. Mai sunt eficiente in tratarea plagilor infectate, ulcerelor picioarelor si contuziilor.

Uleiul esential este una din primele optiuni pentru utilizarea in ape de gura si pasta de dinti, iar datorita concentratie  sale foarte mari este suficient o singura picatura pentru a parfuma orice produs cosmetic.

Mai este folosit si in sapun si crearea parfumurilor iar in  Indonezia, cel mai cunoscut remediu “bune pentru orice” este Bokashi – o combinatie de uleiuri si uleiuri esentiale inclusiv cuisoare, in concentratie mare.

Aici gasiti uleiul esential de cuisoare 

Uleiul esential de Citronella

“Frumusetea nu este decat promisiunea fericirii”. – Stendhal

ulei-esential-citronellaUleiul esential de Citronella este deosebit de apreciat în industria cosmetică datorita aromei sale puternice si proaspete de citrice pentru prepararea deodorantelor, balsamurilor de par, săpunurilor, a loţiunilor de curăţat si lista ar putea continua. Dar nu numai in industria cosmetica ci si in lupta cu depresiile este excelent, ajutand persoanele afectate să treacă mai repede peste stările de anxietate, gândire negativă, tristeţe. Seara, înainte de culcare puneti  ulei esential de citronella în lămpile aromatizatoare sau puneti cateva  picaturi din acest ulei esenţial în apa de baie. Efectul este imediat, te simti mai energic, mai vesel. Mai ajuta in tratamentul febrei, dificultatilor menstruale, tratarea durerilor reumatice, problemelor digestive, paraziti intestinali si in solutii impotriva insectelor.

Aici gasiti uleiul esential de Citronella

Lavanda, uleiul esential

“Suntem in cautarea frumusetii deoarece indiferent cat de frumoasa ar fi o persoana, ea nu crede ca este frumoasa cu adevarat” Don Miguel Ruiz

ulei-esential-lavandaDrumul spre o viata mai naturala, mai simpla si mai frumoasa astazi ca si intodeauna trece printre produsele cosmetice pe care le folosim zilnic. Uleiul esential de lavanda sigur este o vedeta, iar pentru o femeie care are cat de cat idee despre ingrijirea tenului este indispensabil, pentru ca face minuni in ceea ce priveste pielea si tenul. Uleiul esential de lavanda este des folosita in compozitia produselor de ingrijire a pielii datorita proprietatilor sale anti-inflamatoare si de regenerare a tesuturilor, dar si datorita aromei sale deosebit de relaxante, care calmeaza si reduce starea de anxietate. Ajuta foarte mult la inducerea somnului, are proprietati de reechilibrare a organismului prin stimularea lui energetica. Puteti folosi uleiul esential de lavanda pentru a va reintineri si relaxa trupul si mintea intr-o lampa de aromoterapie parfumand aerului din incapere cu el.

Aici gasiti uleiului esential de Lavanda 

 

Argint coloidal

“Exista unele lucruri frumoase care pastreaza mai multa stralucire cand raman imperfecte decat cand sunt desavarsite.”ag

Putini oameni mai stiu astazi ca apa pastrata in vase de argint isi pastreaza toate calitatile o perioada indelungata de timp.Virtutiile tamaduitoare ale apei de argint le cunosteau romanii, grecii si egiptenii inca de acum 4.000 de ani. Argintul coloidal este considerat un remediu eficace, natural, fără efecte secundare ca si alternativa la antibioticele sofisticate la care multi au inceput sa capete rezistenta; bineanteles când este utilizat în dozele prescrise, si este si accesibil ca pret. Inca din secolulul trecut se ştie că nici o bacterie, virus, ciupercă, microb nu poate trăi într-un lichid în care există o singură particulă de argint pentru ca le  anihileaza în doar câteva minute. Astfel argintul coloidal obţinut prin electroliza argintului pur în apă distilată este considerat unul dintre cele mai puternice şi eficace bactericide naturale cunoscute.

In secolul trecut, la sfarsitul anilor 70 doctorului Robert O. Becker – chirurg în ortopedie si cercetător în medicină timp de mai bine de 30 de ani, considerat unul dintre părinţii Electromedicinii şi Electrochimiei, precum şi un pionier in readucerea argintului în aplicaţiile medicale . El a constatat o corelaţie între valorile scăzute ale argintului în organism şi stadiile bolii şi a fost primul care a afirmat că “deficitul de argint e responsabil de funcţionarea deficitară a sistemului imunitar”

Aici gasiti argint coloidal 

Teste de culoare si miros la sapun natural

M-am gandit ieri ca n-ar strica sa mai fac teste de arome (aka uleiuri esentiale ) in sapun. Am incercat in general uleiuri esentiale tari simple sau in combinatii cu citrice, florale. Testul numarul 2 (simultan dar pe locul 2 ca importanta) a fost cel de utilizare a colorantilor naturali (pudre si tincturi).
Am facut un sapun de baza cu ulei de cocos, ulei de masline pomace, ulei de sunatoare (are culoarea rosie dar se face verde in sapun), ricin. Sapunul avea o nuanta vag vernil (nu pot sa spun c-a fost o idee foarte buna, avand in vedere ca faceam teste inclusiv de culoare)

teste-sapun1

Mai sus sunt (de sus spre dreapta, circular in jos si apoi spre stanga):

1. Sapun cu ulei esential de scortisoara, cu putina pudra de scortisoara
2. Sapun cu ulei esential de scortisoara + portocale  si pudra de urucum (sau anatto)
3. Sapun cu ulei esential de anason simplu (cel in forma de stea)
4. Sapun cu ulei esential de portocale, cuisoare si lemongrass
5. Sapun cu ulei esential de eucalipt si menta colorat cu pudra de spanac
6. Sapun cu ulei esential de chiparos si melisa (roinita) si pudra de scortisoara amestecata in continut

 

teste-sapun2

Mai sus sunt (de sus spre dreapta, circular in jos si apoi spre stanga)

7. Sapun cu ulei esential de lemongrass
8. Sapun cu ulei esential de melisa (roinita) + colorant henna blond
9. Sapun cu ulei esential de rozmarin si menta, colorat cu argila verde montmorillonite
10. Sapun cu ulei esential de salvie si scortisoara
11. Sapun cu ulei esential de grapefruit roz, portocale si pudra de zmeura (da… a iesit verde pudra de zmeura 🙂 )
12. Sapun cu ulei esential de patchuli, portocale si rozmarin

Culorile nu sunt foate fidele, sapunul cu argila este mai verde decat se vede in poza, dar oricum am pus prea multa argila :).

teste-sapun3

 

Mai sus sunt (de sus spre dreapta, circular in jos si apoi spre stanga)

7. Sapun cu ulei esential de palmarosa, portocale, melisa (roinita) si pudra de portocale
8. Sapun cu extact de iris si tincturi de cretisoara si coacaz negru
9. Sapun cu ulei esential de cuisoare, portocale, colorat cu henna negru (pudra din frunze de indigofera tinctoria)
10. Sapun cu ulei esential de geraniu, portocale si melisa (roinita) colorat cu henna roscat (pudra de lawsonia inermis)

Primele concluzii:

Uleiul esential de melisa (roinita) e suficient de tare incat mai greu se simte altceva, partea buna este ca miroase placut. Este mult mai tare decat uleiurile esentiale de citrice (care de altfel nu-s prea tari si trebuie pusa o cantitate mai mare de obicei) asa ca mi se pare foarte potrivit pentru sapun.

Imi plac combinatiile tari de uleiuri esentiale in sapun. In creme, prefer combinatiile mai subtile.

Arata frumos sapunurile cu pudra de urucum (sau anatto) si cel cu pudra de spanac. Henna negru arata mai bine in poza decat in realitate (in realitate e ceva mai maron)

Imi place si sapunul pudrat din greseala cu scortisoara…. traiasca greselile 🙂

 

Le iau la mirosit mai bine cand se mai usuca putin

Zi frumoasa,

Monica

 

Uleiul de dafin

ulei_dafin_alep1

Uleiul de dafin este un produs unic, cu proprietati magice atat pentru intretinerea cat si pentru tratarea parului deteriorat si a caderii parului. De-asemenea este eficient pentru diverse boli de piele: psoriazis, eczeme, recomandat in multe tipuri de infectii datorita proprietatilor antibacteriene, antifungice, analgezice. Este obtinut prin presarea intre placi incalzite a frunzelor de dafin numai de la copaci maturi. Are o consistenta de de unt si o culoare minunata de un verde inchis, miros picant de dafin si se topeşte la aproximativ 35 ° C. More

Uleiul de Argan – Elixir al frumusetii

Nu trebuie să investeşti mult în cosmetice ca să îţi păstrezi frumuseţea, este suficient să ai câteva ingrediente naturale dar sa fie de calitate. Uleiul de argan, un adevărat elixir al frumuseţii ce se preteaza la toate tipurile de ten, este un ulei ce nu trebuie sa-ti lipseasca din casa fie si numai pentru faptul ca atunci cand nu ai alte cosmetice de ingrijire a fetei in casa, il poti folosi simplu ca atare.

More

6 beneficii ale uleiului de jojoba pentru par

Uleiul de jojoba este obtinut din fructele copacului de jojoba, copac vesnic verde care creste in zonele calde. Aproape jumatate din greutatea nucilor de jojoba este data de continutul de ulei. Uleiul de jojoba este, de fapt, o ceara vegetală obtinuta din semințele plantei de jojoba, lichida la temperatura camerei. Daca ai dubii in privinta autenticitatii uleiului de jojoba pe care-l ai, il poti pune la frigider si observa daca se intareste in totalitate. More

Shanka Prakshalana – Curatarea sistemului digestiv in totalitate

Cel mai cuprinzator proces de curatare  a sistemului digestiv in totalitate este Shanka Prakshalana. Este o practica veche de mii de ani din Yoga, care va scapa de toate deseurile in special acelor din colon, depozitate de luni sau ani, intr-un mod foarte usor.
Numele acestui proces vine de la forma intestinului care este pliat in forma de scoica numele in sanscrita fiind “Shankha”, iar “Prakshalana” inseamnă a spala bine. More

Pudra de banane in tratamente cosmetice

pudra-banane-lateral-blog

Bananele sunt o sursa importanta de vitamina A si potasiu si sunt antibacteriene eficiente. Vindeca acneea si petele, hranesc in profunzime tenul obtinand un ten moale si fin.

Adaugati zeama de lamaie in 1 lingurita de pudra de banane, pe care aplicati-o imediat pe ten. Ajuta in curatarea tenului gras si in diminuarea petelor lasate de acnee. More