Sa reabilitam uleiurile esentiale!

“Componentele fundamentale ale fericirii sunt: sa faci ceva, sa iubesti pe cineva si sa speri la ceva”.

Allan K. Chalmers

Descopar din ce in ce mai mult uleiurile esentiale si imi dau seama cat de searbada mi-ar fi viata fara ele, acum dupa ce le-am cunoscut, fara sa-mi “parfumez” viata cu arome lor naturale.

ulei-esential-mentaCandva, cumva s-a indus in constientul nostru precum ca uleiurile esentiale ar fi iritante; partial este adevarat, dar numai anumite uleiuri esentiale si acelea in stare pura fara sa fie in combinatie cu un ulei de baza. Nu toate uleiurile sunt iritante, unele pot fi aplicate ca atare fiind extrem de blande altele pot fi dermocaustice (puternic terapeutice) si trebuiesc studiate inainte de utilizare. Este bine la acestea sa se tina cont de dozaj si de datele de siguranta. Cei ce au o piele sensibila ar trebui sa faca inainte de utilizarea uleiurilor esentiale un test de toleranta si apoi sa le foloseasca.

Uleiurile esentiale, in plus fata de aroma lor minunata sunt si terapeutice, de aceea este minunat sa le adaugam atat in creme de corp si fata cat si in geluri, masti pentru par samponuri etc.

Mai pot fi adaugate in lampi pentru aromoterapie, cateva picaturi in cada de baie, intr-un umidificator: adaugati 6-8 picaturi de ulei esential in apa din umidificator.

La masaj- adaugati 5-10 picaturi de ulei esential (dupa preferinta)  intr-un ulei de baza si bucurati-va de beneficiile unui masaj aromaterapeutic.

Uleiuri esentiale     eBio.eu 

 

 

Related posts: